Reisebrev Europacup Zolder (Belgia)

Matias (Morten og Monica) og Tuva (Njål) reiste til Zolder i påsken for å delta i Europcup runde 3 og 4. Totalt sett var det ca 1.700 ryttere hvorav Norge stilte med 24 stk.

Avreise var skjærtorsdag med med fly til Brussel og leiebil derfra Zolder. Vi reiste sammen med Håkon Fredrik Leinebø (og Monica) fra Sola. Vi bodde på Hotel de Pits i gang/sykkel avstand fra BMX banen.

Fredag var det satt av 75 min trening for gruppen 11-14 år, men var ikke mange rundene det ble tid til (Matias 3 og Tuva 2).

Lørdag var første løpsdag, men den startet meget dårlig da Matias hadde kastet opp hele natten og måtte kaste inn håndkleet før start.

Tuva kom til 1/8 finale i klasse jenter 13 & 14, men røk ut da ut med en 7. plass.

Søndag var det fridag for våre ryttere og den ble benyttet til å teste ut Peer banen (hvor det er europacup runde i høst). Etter å ha sett den banen så er vi overbevist om at Klepp også har bane som holder europacup standard 🙂

Ettermiddag/kveld ble benyttet til å se på 15/16, jr og elite som syklet sin siste runde. Det norske høydepunktet her var Tore Navrestad som tok en meget sterk 3 plass i menn elite.

Mandag var siste løpsdag for våre ryttere. Matias var heldigvis klar for å delta etter å ha fått seg en lett treningsøkt på Peer banen dagen før, men naturligvis så er ikke dette noen optimal oppladning.

Matias røk ut i 1/8 finalen i gutter 14, mens Tuva ikke gikk videre til finalene denne gang (det var færre ryttere denne dagen så hennes klasse gikk rett til 1/4 final).

Tirsdag reiste vi hjem igjem topp motivert for nye løp.  

Oppsummert:

  • Sykdom (og skader) er noe dritt 😊
  • Nivået er veldig høyt
  • Våre ryttere sliter med starten på Progate
  • Kjempemotiverende og lærerikt å få oppleve et slikt arrangement.
  • Og Tore beviser at det er fullt mulig for nordmenn å hevde seg blant de aller beste…