BMX-utstyr

Når du starter med å trene BMX er hjelm med kjevebeskyttelse, hansker, langer bukser (eks. dongeri) og genser/jakke med lange armer påbudt utstyr. I den første tiden kan en låne sykkel og hjelm på trening av Klepp BMX. Etter hvert som en kommer i gang og begynner å delta på løp kan det være lurt å investere i eget utstyr. Det er lurt å investere i en god hjelm og noen gode hansker. Dette kan kjøpes på de fleste sykkelforhandlere i distriktet.

5 Extreme Sports for Kids - Charlotte Parent

Når det gjelder sykkel, finnes det en masse forskjellige størrelser å velge mellom.

Bilderesultater for bmx race sykkel

Tabellen ovenfor er kun en veiledning, og vi anbefaler å undersøke med sykkelbutikken om hvilken størrelse en bør kjøpe.

Etter hvert er det kanskje også lurt å kjøpe en god BMX-bukse. Det finnes mange modeller å velge mellom her. Noe smale, noen brede, noen lange og diverse fargekombinasjoner. Her gjelder det å finne den som passer deg best. Klepp BMX sin skjorte kan kjøpes på treninger.


Av sikkerhetsutstyr anbefaler vi rytterne å bruke kne og albuebeskyttere  Etter hvert kan det også være lurt å skaffe seg brynje (bryst og ryggbeskytter) og nakkekrage.  Dette gjelder spesielt for de ryttere som har begynt å utfordre sporten litt – og har begynt å sykle litt tøffere.

Diverse YouTube:

Lokale butikker m/BMX-utsalg:

Alternativer for brukt utstyr:

Nettbutikker:

Husk alt trenger ikke å kjøpes umiddelbart. Kanskje en god idè å ønske seg til jul og/eller bursdag!