Praktisk informasjon

Som ny BMX rytter/foreldre kan det være greit å vite litt praktisk informasjon i forbindelse med løp.

Det blir sendt ut invitasjon i forkant av alle løp på nett, mail eller facebook. Terminlisten gir også en oversikt gjennom hele året for forskjellige løp. Påmelding til løp skjer vanligvis på EQTiming.no.

Løpsdagen
Alle rytterne ankommer banen i god tid før treningen starter. Det første dere gjør når dere ankommer banen er å finne laglederen for Klepp BMX.
Han/hun har på seg gul vest og er lett å se. Her gir dere beskjed om at dere er kommet slik at han/hun får registrert dere. Dere viser også at dere har rett nummerplate på sykkelen (dette er utrolig viktig for registrering av resultater).  Når registreringen er gjort er det bare å starte trening/oppvarming. På løpsinvitasjonen står treningstidene.

Arrangørklubben henger opp lister, her kan dere selv gå og sjekke hvilke heat dere skal kjøre i. Merk dere (lurt å notere inni hånden til rytter) nummer på heat han/hun skal kjøre i samt hvilke banenummer han/hun skal ha under alle tre heatene.  Da er det lettere å huske det.

Så er det bare å stille seg opp i depot når det nærmer seg tiden for deres heat. Lagleder vil være behjelpelig under hele løpet og han vil stå ved depot og hjelpe dere å finne fram til riktig posisjon.

Lagleder oppgaver:
Hjelpe nye ryttere og foreldre til å komme i gang og finne fram. Vis de rundt og fortell hvordan alt foregår. (hvor de skal stille seg opp osv).

Måldommer oppgaver:
På lokalløp er det vanligvis til sammen 3 måldommere, vanligvis en fra hver klubb. Måldommerne har ansvar for å registrere rekkefølgen på rytterne i mål, og dømme om det er tvil.

Premiering:
Alle opptil 12 år får alltid premier på alle løp. I klassene 13 år og eldre deles det ofte ut 1/3-dels premie.

Barneleker

• Til og med 10 år – De får dermed kun sykle 3 innledende heat og ingen finaler. Premiepallen brukes aldri og syklistene skal ikke ropes opp etter oppnådd resultat.
  • 11 år t.om 12 år – Aldersbestemte klasser, barn, hvor det tillates at konkurranse-momentet vektlegges. Semifinaler samt A og B finaler kjøres.

Aldersbestemte ungdoms-klasser

• 13 år til og med 16 år regnes som aldersbestemte ungdoms-klasser  Konkurranse-momentet vektlegges og hvor det ikke er noen begrensninger til geografisk aktivitetsområde. Ryttere tillates deltakelse i internasjonale arrangement. Der vanlige her er å kun gi premier til 1/3 av deltakerne i hver klasse. Men under flere lokale løp gis der premie til alle – altså deltakerpremie. Dette skal stå i innbydelsen.

17+ ryttere

• I den aldersgruppen kjøres enten de ryttere som ikke ønsker å satse like mye som junior og eliterytterne gjør, eller de ryttere som ikke føler seg modne nok til å sykle junior eller elite-klassen.  I denne klassen er ikke alt så «alvorlig» som i junior/eliteklassen, og rytterne koser seg med sporten og sykler fordi det er gøy.

Junior og eliteryttere:

• De som velger å sykle junior eller eliteklassen, er ryttere som ønsker å satse på BMX. Disse trener både 2 og 3 ganger daglig. Og flere av disse er på landslaget. Under Norges Cup, NM og internasjonale løp, er det påbudt å sykle pro-section i denne klassen.

Hva er Deres oppgave på løpene som foreldre?

• Sørge for at lisens er betalt på EQTiming (gratis opptil 12 år)